Home » , » Suya Düşen Telefon Nasıl Kurtarılır

Suya Düşen Telefon Nasıl Kurtarılır

Written By Admin on 30 Mayıs 2016 Pazartesi | 15:22


Son zamanlarda pazara sürülen Suya ve Toza Dayanıklı telefonlardan birisine sahip değilseniz Akıllı Telefonunun yada Cep Telefonunuz Suya Düşünce oldukça büyük bir sorunla karşılaşabilirsiniz.

Aşağıda sıralayacağımız bilgiler size telefonunuzu belki %100 kurtarma imkânı vermeyecektir ama bu yolda bir şeyler yapmanız için de size yol gösterecektir.


 Telefonu Sudan Çıkararak Bataryayı Sökün

Telefon suya düştü ise olabildiğince hızlı bir şekilde telefonu sudan çıkarın, sağını solunu kurcalamadan kapatın ve bataryayı çıkarın.

Eğer cihaz aşırı ıslanmış ise kapatmak ile uğraşmayın. Direkt olarak cihazın bataryasını çıkararak cihaza güç girişi engelleyin.

Cihaz şarjda iken suya düştü ise hızlı bir şekilde elektriği kesin ve sonra cihazı elinize alın. Şarj sırasında çarpılmadan cihazı sudan çıkarmanız daha önemli olacaktır.

Suya Düşen Telefonu Bozulmadan Kurtarmak İçin Yapmanız Gerekenler

Telefon Tuvalete Düşerse Danature Alkol Gerekecek


Eğer cihazımız tatlı su yerine daha pis bir su olan tuvalet giderine düşerse bu durumda cihazı temizlemek için Alkol kullanmamız gerekecektir.

Burada Danature Alkol adı verilen alkol ürünü kullanılmalı ve cihaz üzerinde batarya yokken güzelce silinmelidir.

Daha sonra aşağıdaki sistemde kurutma yoluna gidilebilir.

Telefon Deniz İçerisine Düşerse

Deniz Suyu tuzlu olmasından dolayı tatlı Sudan daha fazla telefonu olumsuz yönde etkileyecektir.

Bu sebeple Deniz Suyu ile temas eden bir cihaz batarya ve iç elemanlar söküldükten sonra Tatlı Su ile yıkanmalıdır. Aksi durumda tuz parçacıkları sebebiyle cihazınızın içinde oksitlenme kaçınılmaz olacaktır.

Cihazı Parçalara Ayırın

Eğer bataryası sökülemeyen bir cihazdan bahsediyorsak elbette ki bu dediklerimiz pek mümkün olmayacaktır. Ancak normal bir modele sahipseniz cihazı hemen parçalarına ayırın.

Kapakları sökün, bataryayı sökün, Sim Kart ve Hafıza Kartını çıkarın. Daha sonrasında da en dip noktalarına kadar suyu içeri kaçırmadan cihazı kurulamaya başlayın.


Cihazın İçine SU Kaçtı İse Vakumlayın


Cihazın içine su kaçması durumunda bir vakum cihazı ile suyu dışarı atmanız gerekiyor. Eğer bu mümkün değilse içindeki su birikintisini telefonu sallayarak dışarı çıkarmanız gerekecektir.

Bu noktada Elektrik Süpürgesi de kullanabilirsiniz. Ama çekim gücünü maksimum yapmak yerine cihaza zarar vermemek için minimum seviyelerde tutmanız gerekecektir.

Cihazı durulamak veya suyu dışarı atmak için ısıveren makineleri kullanmayınız. Saç Kurutma Makinesi, Mikro Dalga Fırın ve Güneç Işığı gibi makineler cihazın iç aksamına aşırı sıcak verdikleri ve Paslanmaya sebebiyet verebilecekleri için daha fazla zarara sebep olacaklardır


Pirinç Yine Kurtarıcımız Olacak

Cihazın içerisine su girmediğine eminseniz bu işleme gerek yok. Ancak cihazın içerisine su girmiş olma ihtimali varsa cihazı Pirinç dolu bir poşetin içerisinde 24 Saat veya 48 Saat bekletmeniz gerekecektir.

Nemli alandaki nemi çekecek olan Pirinç bu sayede daha hızlı bir şekilde cihazın oksitlenmeden kurumasını sağlayacaktır.

Ancak cihazın içine pirinç atmak gibi bir olaya da girişmeyin. Her şeyi doğaya bırakın.

Şimdi Deneme Zamanı

Cihazı tüm bu süreçlerden geçirip Nemli Olma Durumunu da atlattıktan sonra cihazı denemeye geçebiliriz.

Cihaza bataryayı taktıktan sonra cihaz çalışsın veya çalışmasın elimizde bir süre tutalım.

Cihazda aşırı ısınma gibi bir durum olursa o zaman direkt bataryayı sökelim.  Biraz daha bekleme süreci gerekli olacak demektir.

Eğer ısınma vs olmazsa cihazımızı yavaş yavaş kullanmaya başlayabiliriz demektir.

Islanma ve sonraki süreçte cihazın zamanla oksitlenmesi, akıllı telefonlarda ekran duyarlılığının düşmesi gibi sorunlarla karşılaşmamız mümkündür. Bu durumlar ne yazık ki servisler tarafından da tamir görmeyen durumlar listesindedir.

Yani ya Ücretini Ödeyerek cihazda tamirat yaptırabilirsiniz ya da kullanabildiğiniz kadar kullanıp yeni cihaza geçiş yapabilirsiniz.
Bilgi Paylaşınca Güzeldir :)

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Bloklaa |
Copyright © 2011. Hayata Dair Herşey - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Bloklaa